Středa, 19 ledna, 2022
magazin

Přeneste se do ráje chutí. Recept na oblíbený dezert Panna Cotta

Je lehký, výživný a zejména chutný! Slavný dezert, o kterém jste již určitě slyšeli, není náročný na přípravu. A pokud toto není jeden z presvedčujúcich argumentů, proč byste si ho měli připravit, tak nevíme co!

potřebujete:
500ml smetany na šlehání
1ks vanilkového cukru
5ks plátkové želatiny
150g borůvek
150g jahod
2PL cukru
Přečtěte si: Lehký recept i pro začátečníky. Pistáciovou dort si zamilujete okamžitě

postup:
Plátky želatiny necháme “ nabobtnat “ v 100ml vody. Do hrnce přidáme smetanu ke šlehání a vanilkový cukr. Želatinu zatím zbavíme přebytečné vody a následně přidáme k smetaně. Vše spolu vaříme na mírném plameni.

Borůvky smícháme s vanilkovým cukrem a pořádně rozmixujeme. Vzniklou směs dáme na dno sklenic a necháme odležet v lednici alespoň na deset minut. Na ni nalijeme uvařenou směs, dáváme si však pozor, abychom nazplnili celý pohár – následuje totiž jahodová vrstva, kterou vytvoříme podobně, jako tu borůvkovou. Doplníme ji do konce sklenice a dáme opět vychladit – tentokrát však na déle, minimálně na hodinu, dvě. Před podáváním můžeme ozdobit jahodami.